Nieuws

TomTom Spark laat je sporten zonder smartphone

Met zijn nieuwe Spart geeft TomTom een nieuwe dimensie aan fitnesstrackers. Het horloge zal immers geleverd worden met 3GB opslagcapaciteit en een ingebouwde muziekspeler.

Fitnesstrackers zijn al enkele tijd in opmars. Vele grote merken hebben reeds hun modellen op de markt, denk hierbij aan Garmin, Fitbit en uiteraard TomTom. Die laatste brengt nu een nieuwe versie van zijn huidige horloge op de markt. De TomTom Spark werd in Berlijn op IFA voorgesteld en heeft als grootste nieuwigheid dat het beschikt over een ingebouwde muziekspeler en 3GB aan opslagcapaciteit, goed voor een 500 nummers lokaal te bewaren.

Het wordt nu voor het eerst echt mogelijk om aan sport te doen, zonder hierbij een smartphone bij de hand te moeten hebben. TomTom zegt zelf dat het als voornaamste doel heeft om elk soort extra band, het zij voor hartslag te meten of om een smartphone of iPod te dragen, achterwege te kunnen laten.

Blauwe tand

De Spark zal muziek naar een bluetooth hoofdtelefoon kunnen sturen, wat zorgt voor een aangename ervaring. Muziek kan worden overgezet via iTunes of Windows Media Player. “De unieke combinatie van een geïntegreerde muziekspeler, een ingebouwde hartslagmeter, 24/7 activity tracking, multi-sport modes en GPS in TomTom Spark, zorgen ervoor dat het veel makkelijker wordt om je prestatievooruitgang bij te houden, je algemene fitheidsniveau te verbeteren en uiteindelijk meer uit je trainingen te halen,” Aldus Corinne Vigreux, managing director bij TomTom.

De Spark zal bijhouden hoeveel stappen je zet, de afstand die je aflegt, hoeveel calorie je verbrandt, en hoe je slaapt. Ook zal je wekelijkse doelen kunnen instellen en bijhouden via het horloge of via de bijhorende smartphone-app. Gegevens uploaden kan ook naar Nike+, Runkeeper en TomTom MySports.

Overzicht

De TomTom Spark GPS fitnesshorloge is er in volgende uitvoeringen:

  •      TomTom Spark GPS fitnesshorloge
  •      TomTom Spark Cardio GPS fitnesshorloge
  •      TomTom Spark Music GPS fitnesshorloge
  •      TomTom Spark Cardio + Music GPS fitnesshorloge
  •      TomTom Spark Music GPS fitnesshorloge + Bluetooth® hoofdtelefoon
  •      TomTom Spark Cardio + Music GPS fitnesshorloge + Bluetooth® hoofdtelefoon

 

De Spark Cardio+Music is reeds beschikbaar via www.TomTom.com/fitness en kost 249 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business