Nieuws

Microsoft en Toshiba gaan strijd aan met Apple met grote tablet

Woensdag zal Apple naar alle waarschijnlijkheid een iPad Pro voorstellen. Microsoft en Toshiba proberen die aankondiging wat af te dempen met een eigen giga-tablet.

De strijd van vandaag lijkt niet langer te gaan om ‘kleiner en krachtiger’, maar om ‘groter en duurder’. Smartphones moeten deze trend al een tijdje ondergaan, en nu lijken ook tablets eraan te zijn voor de moeite. Apple zal naar alle waarschijnlijkheid woensdag een iPad Pro aankondigen met een schermgrootte van 12 inch. In een poging het stof van die aankondiging wat minder hoog te laten oplaaien, stelden Microsoft en Toshiba op IFA hun eigen grote tablet voor.

Alle drie de spelers willen zich met de nieuwe gigatabs richten op de opkomende bedrijvenmarkt. Daar lijkt vraag te zijn naar een toestel dat een laptop overbodig kan maken, terwijl tablets vaak nog te klein en te beperkt zijn in mogelijkheden. De Toshiba tablet lijkt alleszins aan die vraag tegemoet te komen. Met een Ful HD scherm (1920×1080) van 12 inch krijg je een scherm dat bij een kleine laptop past. Het toestel zal ook uitermate licht zijn dankzij de plastic behuizing. Uiteraard zou het toestel geleverd worden met een stylus, zoals de trend het voorschrijft bij grote toestellen.

Duurzaamheid vs draagbaarheid

De iPad zal vervaardigd worden met een metalen body, zoals de gewone iPads momenteel. Deze zal dus meer wegen, maar daar staat tegenover dat die duurzamer zal zijn dan het toestel van Toshiba. Het is afwachten wat de klant verkiest.

De Toshiba gigatab zal draaien op Windows 10, aangedreven door een Intel Atom-processor. Daardoor zou de tablet energievriendelijker zijn dan de bestaande Surface-tablets van Microsoft zelf, die draaien op een Core M. Het vermoeden rijst dan dat Microsoft zich met de Surface meer zal richten op veeleisende gebruikers, terwijl de Toshiba geschikter zal zijn voor ‘gewonere’ taken.

De gigatab bevindt zich nog in de prototypefase, waardoor er nog geen verkoopdetails bekend zijn. Waarschijnlijk wacht Microsoft hiermee tot het de impact van Apple’s aankondiging heeft gezien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business