Nieuws

Nieuwe Wiko Fever geeft licht in het donker

Wiko blijft smartphones op de markt afvuren. Nieuwe telg Fever valt op omwille van een wel heel bijzonder kenmerk: hij geeft licht in het donker.

Wiko heeft van de IFA-beurs in Berlijn gebruik gemaakt om een aantal nieuwe smartphones aan het publiek te tonen, waaronder de opvallende Fever.

Wiko telt ondertussen 7 miljoen gebruikers verspreid over 23 landen. Daarmee is het een erg kleine garnaal in de zee van smartphones, maar de fabrikant weet telkens opnieuw te verrassen met interessante specificaties aan een zachte prijs. Zo ook met de Fever, al valt deze smartphone toch vooral op door een heel andere reden: hij geeft licht in het donker.

Daarvoor wordt geen gebruik gemaakt van LED-technologie, maar wel van zogenaamde ‘glow in the dark’. De rand van de Fever is bewerkt met een lichtabsorberend materiaal, waardoor de telefoon (zon)licht absorbeert en in het donker weer afgeeft. Zo kan je hem volgens Wiko makkelijk vinden in het donker, maar het is vooral een leuke gimmick die het toestel onderscheidt van de concurrentie.

De Fever biedt verder heel wat waar voor zijn geld. Het 5,2 inchscherm heeft een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels en onder de motorkap zit een 1,3 GHz octacoreprocessor, bijgestaan door een flinke 3 GB RAM. Het intern geheugen bedraagt 16 GB. Achteraan zit een 13 megapixelcamera en vooraan is een exemplaar met 5 megapixels voorzien. De batterij heeft een capaciteit van 2.900 mAh, en er is ondersteuning voor 4G en dual sim.

De Fever komt bij ons op de markt aan een adviesprijs van 199,99 euro en begeeft zich daarmee resoluut op het terrein van de Motorola Moto G, die het steeds moeilijker krijgt om zijn titel van budgetkoning te behouden. Wat specificaties betreft overtreft de Wiko Fever de Moto G – althans op papier – op nagenoeg elk vlak, en met zijn metalen frame ziet hij er ook meer premium uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business