Nieuws

Geen enkele reiskoffer veilig met 3D-geprinte sleutel

Een slippertje van de Washington Post leidt tot een groot beveiligingsprobleem voor de bescherming van je bagage.

Wat hebben een achtergrondartikel over beveiliging op een luchthaven en 3D-printen met elkaar te maken? Nou, de combinatie van de twee bevestigt nog maar eens dat we ons terdege bewust moeten zijn van de staat van technologische ontwikkeling waarin de wereld zich bevindt.

Vorige maand publiceerde de Washington Post een artikel over hoe er met bagage wordt omgegaan achter de schermen van Amerikaanse vliegvelden. In de reportage wordt uitgelegd hoe de TSA, het Amerikaanse overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor de controle van bagage en de veiligheid van passagiers, te werk gaat.

Een van de gereedschappen die de TSA tot zijn beschikking heeft, is een universele sleutel waarmee, indien nodig, de sloten van koffers kunnen worden geopend. Kofferfabrikanten zijn namelijk wettelijk verplicht om alle sloten zodanig te fabriceren dat ze kunnen worden geopend met de universele sleutel, in ieder geval als ze een stempel van goedkeuring willen dragen. En dat willen de meeste fabrikanten natuurlijk maar al te graag vanwege de bijkomstige marketingvoordelen.

De foto in kwestie van de Washington Post. De verdachten zijn onherkenbaar in beeld gebracht.

Enfin, volledig in lijn met het informerende karakter van het artikel van de Washington Post waren er afbeeldingen van de TSA-loper. En dat bleek niet zo handig. De foto’s werden al snel verwijderd, maar het was al te laat; ze waren al opgenomen door het internet, met alle gevolgen van dien.

Gisteren was daar het moment dat je wist dat ging komen: een groep slotenkraker-hobbyisten (ze bestaan) postte een set CAD-bestanden op Github; bestanden in het formaat waar een 3D-printer iets mee kan. Je raadt het al, binnen een uur was er al een tweet van iemand die een 3D-printer in zijn bezit heeft met een bevestiging van de legitimiteit van de bestanden, inclusief beeldmateriaal.

Zonder het misschien zelf te beseffen heeft de Washington Post er dus met haar artikel voor gezorgd dat je je TSA-sloten de vuilbak in kan gooien. Deze zijn nu puur voor de sier omdat iedereen zonder al te veel moeite een universele sleutel kan maken en je bagage kan openen.

https://twitter.com/bernard/status/641662069427847168?ref_src=twsrc%5Etfw

3d-printenbeveiliginglopersleutelslottsa

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals