Nieuws

Microsoft stelt nieuwe toestellen voor op 6 oktober

Windows 10 heeft het levenslicht gezien en nu wil Microsoft dat zo snel mogelijk op zoveel mogelijk toestellen lanceren. Om welke toestellen het gaat, wil Microsoft niet bevestigen.
Screen Shot 2015-09-15 at 09.05.17Tegen de verwachtingen in kwam Microsoft op IFA in Berlijn niet met nieuwe toestellen. Op 6 oktober roept de ruitenfabrikant de pers echter opnieuw samen in New York. Bijna een maand na Apple zal het daar enkele nieuwe toestellen aan de wereld voorstellen. Hoewel Microsoft nog niet wil bevestigen om welke toestellen het gaat, zijn de Surface Pro 4 en nieuwe smartphones veilige gokken.Geruchten over de nieuwe Lumia 950 en Lumia 950XL doen al geruime tijd de ronde. Specificaties en renderafbeeldingen lekten dan ook al in juli uit. Toch blijft het afwachten hoe de toestellen er in het echt zullen uitzien, en hoe ze in het hele Windows ecosysteem zullen passen.

Surface

Daarnaast zal Microsoft de opvolger van de Surface Pro 3 voorstellen. Geheel onverwacht zal die de inventieve naam Surface Pro 4 dragen. Goed nieuws voor zowel bedrijven als particulieren die reeds de sprong waagden: zowel de vorm als de aansluitingen blijven ongewijzigd. Wie werkt met Surface Pro’s van verschillende generaties zal dus ook voor de Pro 4 geen nieuwe oplaadkabel moeten voorzien.Wel is het mogelijk dat de nieuwe Pro’s groter zullen zijn, mogelijk tot 14 inch naar analogie met de huidige trend dat tablets meer inches moeten torsen, en lichter zal zijn. Ook de resolutie kan/mag verbeterd worden. Daarnaast zal Windows Hello beschikbaar worden, zij het niet met gezichtsherkenning. Het lijkt waarschijnlijker dat er een vingerafdrukscanner wordt bijgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business