Nieuws

Qualcomms nieuwe Quick Charge verlaagt oplaadtijd tot half uur

Qualcomm heeft twee nieuwe processors aan zijn Snapdragon reeks toegevoegd en zijn nieuwste Quick charge technologie onthuld. Een oplaadtijd van een halfuur komt hiermee in zicht.

qualcomm

Qualcomm heeft enkele nieuwe Snapdragon processors voor het middensegment onthuld, en de nieuwste versie van zijn Quick Charge technologie. Quick Charge 3.0 kroont zich tot snelste manier om een smartphone batterij terug vol te gooien: het zou tot 27 procent vlugger dan QC 2.0 kunnen opladen.

Ter vergelijking: een smartphone zonder Quick Charge technologie doet er ongeveer anderhalf uur over om tot 80 procent van zijn batterij op te laden; met de laatste versie van QC zou dat in ongeveer 35 minuten geklaard zijn.

QC maakt uiteraard ook draadloos opladen mogelijk, alhoewel via een kabel altijd sneller zal zijn. Versie nummer drie zal ondersteund worden op Snapdragon 820, 620, 618, 617 en 430 volgend jaar.

Die laatste twee chips, 617 en 430, zijn ook de nieuwste toevoegingen aan de Snapdragon familie. Ze zijn vooral gericht op smartphones in het middensegment. Beide bestaan uit een octacore en zullen LTE-Advanced ondersteunen, wat ook wel eens 4,5G wordt genoemd. Theoretisch zal de Snapdragon 430 zo download snelheden tot 150 mbps toelaten en uploadsnelheden tot 75 mbps, terwijl Snapdragon 617 daar een schepje bovenop doet met 300mbps/100mbps. Theoretisch, want telecomproviders zullen LTE-advanced ook moeten kunnen aanbieden om die verbindingssnelheden mogelijk te maken, iets wat er in België niet meteen inzit.

De Snapdragon 820, het beste paard in de stal van Qualcomm, krijgt een superieure LTE-Advanced mee. Die maakt het mogelijk om aan 600 mbps te downloaden en aan 150 mbps te uploaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business