Nieuws

Verwijder binnenkort standaard-apps van je iPhone

Als het aan Tim Cook ligt kan je in de nabije toekomst voorgeïnstalleerde apps zoals Stocks en Compass van je iPhone verwijderen. Van Safari of Mail raak je echter nooit af.

Apple heeft intussen begrepen dat menig iPhonegebruiker zich stoort aan het steeds grotere aanbod van voorgeïnstalleerde applicaties. Die apps, waarvan Messages, Stocks, Tips, Compass, Safari en Mail enkele voorbeelden zijn, staan op je toestel of je het nu wil of niet. Verwijderen is onmogelijk. De meeste iPhonegebruikers verzamelen de apps die ze nutteloos vinden in een enkele rommelmap om er vanaf te zijn.

Apple-topman Tim Cook lost nu aan BuzzFeed News dat een deel van die apps binnenkort alsnog verwijderd kan worden. Volgens Cook heeft Apple er geen baat bij om tegen je wensen in een stuk van je telefoon over te nemen. De topman wil geen concrete datum geven, maar het ziet er naar uit dat je binnenkort onder andere Compass, Stocks, Podcasts en Tips naar de prullenbak kan sturen.

Essentiële apps

Niet alle apps kunnen verwijderd worden. Messages, Safari of Mail zijn onontbeerlijk voor de goede werking van je iPhone, zelfs wanneer je ze niet gebruikt. Het systeem net als andere apps rekenen op de aanwezigheid van die stukjes software. Cook verwacht voor de niet essentiële apps snel een manier te vinden om ze te laten verwijderen. Echt moeilijk lijkt dat niet, maar de verwijderfunctie zal toch niet voor morgen zijn.

Niet te verwijderen apps zijn een pijnpunt bij alle smartphonemerken. Ook Androidtelefoons kunnen er wat van. Menig fabrikant voelt zelfs de nood om bovenop de Google apps nog extra nutteloze rommel toe te voegen. Ook in die gevallen is verwijderen niet altijd mogelijk, al kan je een Androidtoestel vrij eenvoudig rooten zonder de garantie teniet te doen. In dat geval lukt verwijderen wel. Jailbreaken bij een iPhone is moeilijker en omslachtiger, zodat een officiële Apple-oplossing meer dan welkom is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business