Nieuws

Open-source software maakt zijn intrede bij Italiaanse Ministerie van Defensie

Het gebruik van open-source software bij openbare instellingen wordt steeds couranter. Ook het Italiaanse Ministerie van Defensie gaat overstag.

De NGO LibreItalia Association heeft aangekondigd dat het Italiaanse Ministerie van Defensie zal overstappen naar LibreOffice, een open-source kantoorsoftwarepakket. In totaal zullen maar liefst 150.000 computers overgezet worden van Microsoft Office naar LibreOffice. Het Italiaanse Ministerie van Defensie zal hierbij hulp krijgen van LibreItalia Association, een non-profit organisatie die zich wijdt aan het promoten van LibreOffice.

Om de overgang vlot te laten verlopen, zal het ministerie online cursussen ontwikkelen. De trainingen zullen volgende maand van start gaan met de hulp van vrijwilligers van LibreItalia. Tegen eind volgend jaar zal de volledige uitrol klaar moeten zijn.

Behalve het veranderen van kantoorsoftware zijn er nog meer veranderingen op til binnen het Italiaanse Ministerie van Defensie. Net als in het Verenigd Koninkrijk zal de Italiaanse overheidsinstantie namelijk zijn officiële documenten voortaan maken in Open Document Format (ODF).

italielibreitalialibreofficeministerie van defensieopen-source

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals