Nieuws

Belgische operatoren schenken iedereen gratis mobiel internet

14 Belgische telecomoperatoren willen in oktober mobiel surfen promoten. Het initiatief werd genomen door het Bipt en Alexander De Croo. Gebruikers kunnen in oktober genieten van vele acties, waaronder gratis mobiel internet.

België doet het in Europa meer dan goed wanneer we kijken naar ‘vaste’ netwerken, zegt vice-eersteminister Alexander De Croo. Op vlak van mobiel internet is er echter nog veel ruimte voor progressie. Met een aanwezigheid op het mobiele internet van slechts 47 procent van de mobiele gebruikers, loopt België net geen 20 procent achter op het Europese gemiddelde. Vooral bij 55 plussers scoort ons land slecht.

Volgens De Croo valt deze achterstand vooral te wijten aan het gebrek aan concurrentie bij het implementeren van 3G en 4G. Aangezien marktonderzoek uitwees dat de Belgen doorgaans zeer tevreden zijn van hun gekozen operator, vormt dit natuurlijk geen stimulans om te verbeteren. Daarnaast zou de gebruiker mobiel internet vaak aanzien als complex en duur.

Oktober moet daarom volledig in het teken staan van aanmoediging en bekendmaking. In juni begon het team van De Croo reeds met gewaarmaking van veiligheid. Het doel was toen om mensen te helpen het geschikte telecomabonnement te vinden. Nu richt Surfmobile zich op het volgende luik: surfen. Samen met 14 telecomoperatoren, waaronder Mobile Vikings, Proximus, Base en Telenet, wil het Bipt mensen laten proeven van mobiel internet.

Mobile Vikings daagt alle telecomoperatoren uit om het laatste weekend van oktober alle gebruikers gratis onbeperkt mobiel internet aan te bieden. Op zijn website legt het bijvoorbeeld uit hoe iemand van zijn smartphone een hotspot kan maken, zodat werkelijk iedereen – klant bij Mobile Vikings of niet – kan genieten van gratis internet. Base antwoordt door het eerste weekend van oktober gratis te maken en het datavolume van zijn packs te verdubbelen, terwijl Proximus één gigabyte gratis geeft aan nieuwe gebruikers. Ook biedt Base tot 1 november 25 GB internet aan voor 10 euro.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business