Nieuws

Tesla-topman Elon Musk ziet potentieel in Vlaanderen als productiesite

Na een bezoek aan de Vlaamse regering liet Tesla CEO Elon Musk optekenen dat Vlaanderen "zeker in de top 5" zit mocht het bedrijf een Europese site overwegen.

elon musk Tesla

Elon Musk tourt door Europa, en vandaag is België aan de beurt. De kopman van elektrische autobouwer Tesla kon het bezoek aan de Vlaamse regering alvast smaken. Na afloop daarvan stelde hij voor de verzamelde pers dat een productiesite voor wagens of batterijpacks in de regio een optie is: “We hebben momenteel nog veel capaciteit in onze fabriek in Californië, maar op termijn gaan we uiteraard de mogelijkheden bekijken voor lokale productie in Europa.” Hij voegde daaraan toe dat hij Vlaanderen “zeker in de top 5” van potentiële vestigingsplaatsen achtte.

Musk had lovende woorden over voor de Vlaamse regering. Hij was naar eigen zeggen erg onder de indruk van hoe die zich verdiept heeft in de dossiers van elektrisch en autonoom rijden en in hernieuwbare energie.

Elon Musk maakt vandaag nog zijn opwachting bij de koning, en bij de burgemeester van Antwerpen. Samen met Bart de Wever zal hij in een Tesla naar de Antwerpse haven rijden, waar er ook nog gesprekken op het programma staan.

De Tesla-topman liet zich ook uit over het Volkswagen-schandaal tijdens het persmoment: “Wat dit schandaal vooral aantoont, is dat de limiet bereikt is in de ontwikkeling van benzine- en dieselmotoren. Veel vooruitgang is er niet meer mogelijk met fossiele brandstoffen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business