Nieuws

Laden binnenkort meer dan alleen Tesla-wagens via supercharger op?

Tesla-kopman Elon Musk is in gesprek met een andere Europese constructeur over het openstellen van zijn supercharger-technologie. Dat heeft de CEO zelf bekend gemaakt.

Elon Musk

Het nieuws dat Elon Musk gesprekken voert over het delen van zijn superchargerstations, komt niet geheel onverwacht. Musk gaf al een jaar geleden te kennen dat hij graag de technologie achter zijn elektrische wagens zou willen openstellen voor de andere autobouwers, om elektrische wagens aantrekkelijker te maken voor de markt.

De CEO bevestigde tijdens een recent debat in Duitsland dat er inderdaad gesprekken zijn rond het gedeelde gebruik van de Tesla Superchargers. “We zijn benaderd door een producent – een Europese constructeur, geen Duitse – die effectief dat wil doen.” Dankzij de Supercharger-laders kan een Tesla motor na een oplaadbeurt van ongeveer een half uur weer circa 200 km verder bollen. Of de wagen van een andere producent dezelfde snelle oplaadprestatie kan neerzetten, hangt af van het soort batterij dat onder de motor zit.

De mededeling van Musk roept waarschijnlijk enkele vragen op bij huidige Tesla-eigenaars. Als zij hun laadstations opeens met andere auto’s moeten delen, zullen ze hun wagen dan nog altijd even vlot als voordien kunnen opladen, of in een wachtrij terecht komen? Betekent dit dat er meer laadpunten zullen komen? Elon Musk zal alvast een complexe knoop moeten doorhakken voordat hij zijn superchargers kan openstellen voor andere elektrische auto’s.

Blijf je graag op de hoogte van de recentste ontwikkelingen rond connected cars, van elektrische auto’s tot zelfrijdende wagens? Schrijf je dan nu in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang binnenkort het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business