Nieuws

iPhone 6s dubbel zoveel RAM als voorganger

De iPhone 6s beschikt over dubbel zo veel RAM-geheugen als de iPhone 6, maar moet het wel stellen met een kleinere batterij.

Volgens Apple is “alles veranderd” in de iPhone 6s. Nochtans ziet de smartphone er langs de buitenkant nog altijd nagenoeg hetzelfde uit als zijn voorganger. Onder de motorkap is er inderdaad meer aan de hand, zo ontdekte iFixit.

Voordat iFixit in het toestel begon te graven maakten ze eerst een röntgenfoto om het apparaat te bekijken. Maar de echte inzichten werden onthuld toen het scherm werd verwijderd, dat overigens 60 gram weegt, evenveel als dat van de iPhone 6 Plus. Het extra gewicht is waarschijnlijk het resultaat van de capacitieve sensor die geïntegreerd is in het scherm voor de nieuwe 3D Touch-technologie.

Het team vond, in lijn met de geruchten, een mindere batterij. Waarschijnlijk verkleind om ruimte te maken voor de Taptic Engine (die een extra harde tril geeft wanneer er gebruik wordt gemaakt van 3D Touch) en het dikkere scherm, bevat de iPhone 6s een lithium-ion batterij van 3,8 V, 6,55 Whr en 1715 mAh. “Het is een kleine maar opmerkelijke vermindering ten opzichte van de 1810 mAh batterij in de iPhone 6 van vorig jaar”, aldus iFixit.

Verder opvallend: de iPhone 6s heeft, wederom in lijn met de geruchten, een dubbele hoeveelheid RAM ten opzichte van zijn voorganger: 2 GB LPDDR4 om precies te zijn. Het is de eerste keer sinds de iPhone 5 dat hier verbeteringen in zijn aangebracht.

Deze verdubbeling zorgt voor merkbare verschillen in het dagelijks gebruik. Webpagina’s hoeven niet telkens opnieuw te worden geladen als er tussen apps wordt gewisseld, en dit switchen zelf zal een stuk sneller gaan. Toch heeft Apple over het verdubbelde RAM-geheugen gezwegen tijdens zijn presentatie.

Waarom Apple niet adverteert met deze nieuwe verbetering? Waarschijnlijk omdat 2 GB RAM niet echt indrukwekkend is als specificatie op zich, in vergelijk met de concurrentie. De Samsung Galaxy S6 bijvoorbeeld heeft al 3 GB RAM. Apple gaat natuurlijk liever geen oorlog aan die het niet kan winnen. Dus richt het zich op gebruikservaring en ontwerp. Dergelijke eigenschappen zijn voor de consument meer aansprekend dan koude getallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business