Nieuws

Google wordt familiedienst

Populaire diensten van Google zoals Foto’s en Music krijgen sociale functies gericht op families en hechte vriendengroepen.

Google Music is momenteel een vrij persoonlijke dienst. Wie een abonnement heeft, krijgt gepersonaliseerde suggesties, en dat maakt het vervelend om één abonnement te delen. Een nieuw Play Music-abonnement lost dat op.

Families kunnen binnenkort voor 14,99 dollar per maand van Google Music genieten. Met één abonnement krijgen zes gebruikers toegang tot de dienst. Iedere gebruiker krijgt gepersonaliseerde muziek en gelijktijdig luisteren is mogelijk, zonder dat de vreselijke muzieksmaak van je zus jouw suggesties verpest.

Ook de Foto’s-app krijgt een familie-insteek. Sinds de lancering heeft Foto’s al meer dan 50 miljard beelden en films verwerkt. Delen was eenvoudig, maar voortaan wordt het ook mogelijk om een gezamenlijk album te maken. Ga je met z’n tweeën ergens naartoe, dan kan je niet alleen een album delen, de ontvanger kan er zijn of haar prentjes zelf aan toevoegen. Zo heb je met z’n allen één album met alle foto’s van een vakantie of event, wie ze ook nam. Die functie is niet alleen leuk voor gezinnen maar ook voor vriendengroepen. Ze krijgt de weinig originele naam ‘Shared Albums’.

Beide functies rollen nog voor het einde van dit jaar uit.

Google pakt eveneens uit met een label-functie. Je kan vanaf nu je vrienden namen geven, wat heel erg leuk is voor wie niet in de EU woont. Foto’s maakt gebruik van gezichtsherkenning en Europese regelgeving verbiedt integratie daarvan.

Foto’s krijgt eindelijk Chromecast-integratie. Die functie ontbrak eerder dit jaar, tot ieders verrassing. Met de app kan je binnenkort erg eenvoudig een diavoorstelling van je kiekjes tonen. De meest recente foto die je wilde tonen blijft op het tv-scherm staan, terwijl je op je mobieltje kan zoeken naar een nieuw beeld. Ook geanimeerde beelden zullen op de televisie te zien zijn via de Chromecast. De upgrade voor Foto’s komt deze week nog naar jouw toestel, indien het een Android is. iOS-gebruikers moeten nog even wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business