Nieuws

Maak je stereo slim met Chromecast Audio

Naar analogie met de Chromecast voor je televisie ontwikkelde Google de Chromecast Audio. Die dongle moet iedere muziekinstallatie slim maken.

De Chromecast Audio doet wat de naam suggereert: je kan er muziek naar sturen. De Audio is rond, net als de nieuwe Chromecast, en past in een audio-installatie naar keuze via de 3,5 mm-audiopoort. Net als de bij de gewone Chromecast is de installatie doodeenvoudig: duw het ding in het stopcontact, voeg het toe aan de wifi, en stream er op los.

Een kleine bedenking die we meteen maken is de keuze voor de 3,5 mm-uitgang. Die ken je van je computerluidsprekers of je hoofdtelefoon, maar zeker oudere stereo-installaties kunnen er niet mee overweg. In dat geval zal je nog een adapter moeten kopen. Die dingen zijn gelukkig niet duur.

Apps

Uiteraard is Google Play Music meteen compatibel met de Chromecast Audio maar ook Spotify en Pandora kunnen er meteen mee overweg. Op termijn zal iedere op geluid gefocuste app met Chromecast-ondersteuning ook Chromecast Audio ondersteunen.

De Audio zal multiroom ondersteunen. Met die multiroom-synchronisatie kan een verzameling Chromecast Audio-toestellen je hele huis van muziek voorzien. Een update rond het begin van volgend jaar moet de functionaliteit toevoegen.

In tussentijd is het mogelijk om met meer dan één smartphonebezitter tegelijkertijd aan de muziek te prutsen. Zo kan jij de nummers van man- of vrouwlief doorspoelen wanneer de muziekkeuze nefast is voor je trommelvliezen. De functie zal werken op Android en iOS.

De Chromecast Audio kost, net als de nieuwe Chromecast, 35 dollar. Vanaf vandaag is het ding beschikbaar in 17 landen, de rest volgt later. Ook hier is het op het moment van schrijven niet duidelijk of België en Nederland mee de spits afbijten.

chromecast audiogoogleontspanningstreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals