Nieuws

Is het einde van Twitters karakterlimiet nabij?

Volgens een rapport van Recode zou Twitter bezig zijn met een nieuw product dat gebruikers in staat zal stellen langere tweets te posten.

Twitter houdt al sinds jaar en dag eenzelfde karakterlimiet van 140 karakters aan voor zijn tweets. Deze limiet ontstond oorspronkelijk doordat Twitter met SMS messaging werkte en kan bij een kern van gebruikers nog steeds op steun rekenen.

Het sociale medium doet het echter slecht ten opzichte van zijn concurrenten. Het bedrijf liet in juli namelijk weten 316 miljoen actieve gebruikers te hebben per maand, een peulenschil in vergelijking met de 1,5 miljard gebruikers van Facebook.

Twitter is dan ook al langer bezig zijn services aantrekkelijker te maken. Tweets worden voortaan getoond in de zoekresultaten van Google en pest- en dreigberichten worden van de site gehaald. Ook de karakterlimiet van de messaging service werd drastisch verhoogd tot 10.000 karakters.

Volgens Recode wil Twitter deze trend nu voortzetten door de karakterlimiet van tweets te verhogen. Hoelang je tweets zal kunnen maken is vooralsnog niet bekend en voorlopig weigert het bedrijf enige commentaar te geven over dit onderwerp.

Op 6 november organiseren ZDNet en Smart Business een training Facebook en Twitter voor bedrijven. Meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven op dit evenement, vind je op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business