Nieuws

Nvidia lanceert gamestreamingdienst GeForce Now

Vanaf vandaag is de gamestreamingdienst GeForce Now van Nvidia beschikbaar. Voor een maandelijks bedrag krijgen gebruikers de toegang tot een diverse catalogus.

Nvidia heeft zijn gamestreamingdienst Grid uit de bèta-fase gehaald en herdoopt naar “GeForce Now”. De service zal beschikbaar zijn op de Nvidia Shield-toestellen. GeForce Now is sinds 1 oktober te gebruiken voor 9,99 euro per maand in Europa en lanceert ook in de VS, Canada en Japan.

GeForce Now startte in 2013 onder de naam Grid als een bètaproject van Nvidia en was gedurende die fase gratis voor gebruikers. De dienst zal zijn kersverse betalende klanten een catalogus van meer dan 50 games aanbieden die ze al streamend kunnen spelen. Daar zit onder andere The Witcher 3 en Batman: Arkham Origins tussen, en titels als Mad Max en LEGO Jurassic World worden daar binnenkort aan toegevoegd.

De Nvidia Shield productlijn omvat een tablet, handheld gamesysteem en een Android mediastreamingbox onder die merknaam. De twee eersten zijn al te verkrijgen in de Benelux, de derde is samen gelanceerd met GeForce Now, maar nog niet in onze contreien.

Het bezitten van een Shield-toestel is nog niet genoeg om de gameservice op te starten: ook een wifirouter met een 5 GHz band is nodig en een Shield controller of gamepad. Wil je je games aan 60 FPS en met een 1080p resolutie streamen, dan raadt Nvidia ook een internetsnelheid aan die minimaal 50 mbps haalt, voor 720p is 20 mbps genoeg. Het absolute minimum is 10 mbps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business