Nieuws

LG V10 krijgt twee schermen en moet video innoveren

Naast een nieuwe Nexus stelt LG ook een volledig nieuwe reeks voor, met gepaste trots. Innoveren in de huidige markt is moeilijk, maar daar weet LG raad mee.

Innovatie in de smartphonewereld is tegenwoordig terug te brengen tot details. Gebogen schermranden bij de Samsung Galaxy s6 Edge (Plus), twee speakers bij de Marshall London, een verdubbeling van het RAM-geheugen bij de iPhone, Android op Blackberry… LG wil het nu proberen met een tweede scherm. Het klinkt vreemder dan het in werkelijkheid is; het is gelukkig geen kopie van de twee schermen van de Yotaphone.

Grote broer

De nieuwe V10 wordt de eerste in een splinternieuwe V-reeks voor fabrikant LG. Als eerste zal deze gebruik maken van een balk bovenaan die altijd aan zal staan. Die kan het uur weergeven, de staat van de batterij, ontvangen notificaties en ongetwijfeld nog veel meer. Het gaat dus om een erg klein tweede scherm, maar niettemin kan het wel eens een erg handige toevoeging worden. Wanneer het 5,7 inch grote hoofdscherm aanstaat, zal het kleine scherm icoontjes weergeven met shortcuts naar andere apps. Qua functie valt het dus te vergelijken met de gebogen randen van de Galaxy S6 Edge.

Intern lijkt de V10 niet erg te verschillen van de onvolprezen G4. Er zal dezelfde 3000 mAh-batterij inzitten, een Snapdragon 808 – gelukkig geen oververhittende 810 – en een extra gigabyte aan RAM-geheugen. Aan de buitenkant werd het lichtjes gebogen design achterwege gelaten en werd de keuze gemaakt voor hoogwaardige materialen als roestvrij staal.

Camerawerk

De 16 megapixel hoofdcamera is ook dezelfde gebleven als bij de G4, maar de software erachter is sterk verbeterd. Zo wordt er gebruik gemaakt van zowel een optische als een digitale stabilisator, kan werkelijk alles worden aangepast van ISO-waarden tot frame rates en kan er gefilmd worden in een 21:9 verhouding. LG hoopt dat de V10 kan doen voor video wat de G4 deed voor foto.

De selfiecamera’s, jawel meervoud, krijgen elk 5 megapixels. De ene camera krijgt een lens die 120 graden kan opnemen, terwijl de andere lens 80 graden kan vastleggen. De bedoeling is niet om 3D-beelden te kunnen schieten, maar er is wel software aanwezig die de beelden van beide lenzen kan samenvoegen.

One size fits all

Een prijs of lanceerdatum is nog niet bekend. Verwacht wordt dat hij volgende maand wel al beschikbaar zal zijn in Zuid-Korea en iets later in de VS en China. De V10 zal beschikbaar zijn in vijf kleuren: zwart, wit, beige en twee soorten blauw. Het toestel zal enkel verschijnen met 64 GB intern geheugen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business