Nieuws

Elon Musk verduidelijkt zijn plan om Mars te bombarderen

Elon Musk zijn uitspraak over het bombarderen van Mars kon op veel verontwaardiging rekenen. De miljardair wil echter slechts de hemel rond Mars bombarderen.

Een paar weken geleden liet Elon Musk op The Late Show weten dat het bombarderen van Mars de snelste manier was om de planeet leefbaar te maken, waarna de miljardair al snel werd uitgemaakt voor schurk. Na verdere uitleg van Musk blijkt zijn idee echter iets minder vernietigend te zijn. Musk wil namelijk slechts de hemel rond Mars bombarderen. “Veel mensen staan er niet bij stil dat onze Zon eigenlijk een grote fusie-explosie is,” legt hij verder uit.

Door atoombommen naar Mars te sturen, wil Musk dan ook twee kleine zonnen creëren die de planeet kunnen opwarmen. Door deze opwarming zal het bevroren stikstofdioxide in gas worden omgezet. Koolstofdioxidegas is een broeikasgas en kan dus warmte absorberen. Hoe meer van dit gas in de atmosfeer terecht komt hoe warmer het zal worden op Mars en hoe makkelijker het zal zijn de rode planeet te koloniseren.

Dit idee is één van de vele manieren waarmee Musk het mogelijk wil maken op Mars te leven. De miljardair is er namelijk op gebrand te planeet te koloniseren en richtte daarom SpaceX op. Het bedrijf werkt al langer aan een vervoersmiddel om tot Mars te geraken. De verdere plannen rond dit ruimtetuig zouden later dit jaar bekend gemaakt moeten worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business