Nieuws

Android Marshmallow beschikbaar op Nexus-toestellen

Google is gestart met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow naar Nexus-apparaten. Gebruikers kunnen het nieuwe smaakje binnenkort op hun toestel verwachten.
Er komt een zoete verrassing aan voor Nexus-gebruikers. Google is begonnen met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow naar Nexus-apparaten. Dat is inclusief de Nexus 5, 6, 7, 9 en Nexus Player.Initieel getoond op Google I/O en officieel aangekondigd in augustus, is Android 6.0 “de zoetste, slimste Androidversie tot op heden”, aldus Google Vice President of Android Product Management Brian Rakowski in een blogpost. Het nieuwe mobiele OS is inclusief een lading aan nieuwe features zoals Now on Tap, verbeterde batterijduur, meer privacy, betere beveiliging en eenvoudiger instellen van je apparaat.

Op de hoogte

Exclusief voor Marshmallow is Now on Tap, die “bij je blijft, direct relevante informatie levert en je helpt meer gedaan te krijgen”. Stel dat je een e-mail ontvangt van een vriend die vraagt of je mee gaat naar de bioscoop. Door de Home-knop ingedrukt te houden levert Now on Tap links naar relevantie informatie over de bioscoop en films, relevante apps, en kan het zelfs een agenda-evenement voor je maken.

Zuiniger

Google heeft nog twee features toegevoegd – Doze en App Standby – die “de dorst naar stroom van je apparaat drastisch verminderen,” aldus Rakowski. Doze herkent dat je apparaat niet wordt gebruikt en gaat automatisch in een diepe slaapstand om energie te besparen, terwijl App Standby zorgt dat nauwelijks gebruikte applicatie in een “staat van verminderde activiteit” worden geplaatst.

Toestemming

Aan de kant van privacy is er een vernieuwd toestemmingenmodel ontwikkeld, dat je laat kiezen welke toestemmingen applicaties krijgen, ook met terugwerkende kracht. Je kunt nu ook je vingerafdruk gebruiken om je toestel te ontgrendelen, transacties in Google Play te autoriseren, betalen met Android Pay en je in te schrijven in applicaties.Android 6.0 heeft ook de patch aan boord voor de tweede generatie Stagefright-lekken.Marshmallow helpt je ook met het instellen van een nieuwe tv of Android-tablet. Zeg gewoon “Ok Google, set up my device from your phone,”en Android migreert je apps en data, en deelt wifi-wachtwoorden.Het nieuwe mobiele OS komt, vanzelfsprekend, voorgeïnstalleerd op de nieuwe Nexus 6P en 5X, die in de Benelux vanaf november beschikbaar zullen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business