Nieuws

Project X-ray: thuis-oorlogje met de Hololens

Microsoft toont in een spectaculaire nieuwe Hololens-demo wat de augmented reality-bril voor entertainment kan doen.

Microsoft demonstreerde op z’n persevent in New York een mixed-realityspel genaamd Project X-ray. Project X-ray is een Hololens-demo waarmee je je huis omtovert in een interactief videospel. Rond je hand verschijnt een 3D-wapen of ‘draagbare hologram’, dat rond je lichaam blijft zitten. Vervolgens start je het spel waarna de muren van je woonkamer worden ingebeukt door futuristische robots.

De Hololens zal het spel afstemmen op een woonkamer naar keuze, zodat iedere speler in iedere kamer een ietwat andere ervaring krijgt voorgeschoteld. Tijdens de demo zien we een virtuele omgeving achter de echte muur verschijnen. Levensechte robots bewegen rond in je woonst alsof ze er echt zijn, en jij blaast ze weg met laserstralen uit je vuist. Heel spectaculair allemaal.

Kan je niet wachten? Pech. De Hololens is nog niet voor ons. Applicaties voor Microsofts augmented reality-bril openen nu, maar enkel voor ontwikkelaars. Een developer kit zal 3.000 dollar kosten, en geleverd worden in de eerste helft van 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business