Nieuws

Adidas werkt aan 3D-geprinte schoen

Om het beste sportmerk ter wereld te zijn, heeft Adidas zijn pijlen op 3D-technologie gericht. Met deze techniek hoopt Adidas de perfecte schoen voor jou te kunnen creëren.

De nieuwe schoen van Adidas is niet meteen moeders mooiste te noemen. Achter zijn ietwat lelijke uiterlijk schuilt echter een geavanceerd proces die van deze schoen de best passende schoen moet maken die je ooit hebt gedragen. De schoenzool is namelijk volledig gemaakt door een 3D-printer op basis van de voetzool van zijn drager en bestaat uit ademend koolstofmateriaal. Hierdoor houdt niets je nog tegen straffe prestaties neer te zetten op de atletiekpiste.

“Beeld je in dat je naar een Adidas-winkel gaat, even op een loopband rent en meteen een 3D-geprinte schoen krijgt. Dit willen we bereiken met FutureCraft 3D,” staat te lezen op de blog van Adidas. “In combinatie met bestaande voetscantechnologieën kan de zool een perfecte kopie worden van de atleet zijn voetzool, met drukpunten op exact de juiste plaatsen.”

Momenteel is FutureCraft 3D nog slechts een prototype. Adidas lijkt er echter op gebrand te zijn zich te onderscheiden van zijn concurrenten door middel van geavanceerde technieken. “Het Futurecraft-initiatief zal nog meer baanbrekende designs aankondigen in de komende zes maanden,” aldus Adidas. Het ziet er dus naar uit dat de 3D-geprinte schoen nog maar het begin is voor een reeks innovatieve sportproducten.

https://www.youtube.com/watch?v=3RucyZiPfjw

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business