Nieuws

Sony lijft Belgische VR-start-up in

Technologiereus Sony koopt SoftKinetic, een Belgisch bedrijfje dat zich specialiseert in VR-cameratoepassingen.

SoftKinetic, een bedrijfje uit Elsene, is sinds vandaag een onderdeel van Japanse technologiereus Sony. SoftKinetic specialiseert zich in dieptezicht met de hulp van camera’s. De technologie leent zich uitstekend voor toepassingen in wagens maar vooral Kinect-achtige camera’s en virtual* en augmented-reality-brillen.

Concreet bezit de spin-off van de VUB time of flight-technologie. Om de afstand tot een object te bepalen wordt er een diffuse laserstraal uitgestuurd. Die laser kaast vervolgens terug. Hoe lang dat duurt hangt af van de afstand van een object, en zo meet het bedrijfje diepte. De techniek doet erg denken aan wat Microsoft met de Kinect doet.

Als eindgebruiker stelt de integratie van de technologie met een camera je in staat om objecten in een virtuele wereld vast te grijpen. Een computersysteem weet immers waar je hand is, en of het open dan wel dicht is.

Sony wil de technologie van SoftKinetic combineren met z’n eigen toestellen. Verwonderlijk is dat niet. Het bedrijf werkt immers zelf aan een VR-bril: project Morpheus, en ook in het Augmented Reality-veld wil Sony een aanwezigheid.

Duur zal SoftKinetic niet geweest zijn, toch niet naar Sony-normen. Het bedrijf laat in een persbericht weten dat de overname geen impact zal hebben om de financiële resultaten dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business