Nieuws

NASA onthult toekomstplannen Mars

In een blogpost heeft NASA zijn concrete plannen voorgesteld voor de planeet Mars. Het doel is voor de hand liggend: mensen op de Rode Planeet.

NASA heeft grootse plannen met de Rode Planeet. Nu de aanwezigheid van vloeibaar water is vastgesteld is het tijd om te onderzoeken hoe we mensen op Mars krijgen. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie deelde zijn plannen met de wereld via een blogpost. Het geeft daarin heel gedetailleerd weer hoe het zijn doel wilt bereiken. Het manifest begint met het intrappen van een open deur: “we zijn dichter dan ooit bij het zenden van astronauten naar Mars, dan ooit voorheen.”

Het plan om mensen op Mars te krijgen, bestaat uit drie delen: Earth Reliant, Proving Ground en Earth Independant. Kort door de bocht betekent dit: de ruimte in, het tussenstuk aftasten en landen op Mars. De eerste fase focust zich voornamelijk op onderzoek in het ISS, waar langdurige aanwezigheid in de ruimte bestudeerd wordt. We weten bijvoorbeeld nog niet exact hoe een verblijf in de ruimte het menselijke lichaam beïnvloedt. Daarnaast werkt NASA aan technieken met 3D-printen om ter plekke oplossingen te bedenken voor problemen die zich plots zouden stellen.

Safety First

De tweede fase richt zich op het veilig terugbrengen van mensen die diep in de ruimte zijn. NASA wil zeker zijn dat het zijn personeel in slechts enkele dagen kan terughalen naar de aarde alvorens het mensen daadwerkelijk zo ver stuurt. Diep in de ruimte moet de bemanning bijvoorbeeld klaar zijn om asteroïdenstormen te trotseren en, liefst, te overleven.

De derde fase moet uiteindelijk een astronaut op de Rode Planeet kunnen zetten. Daarvoor zijn speciale kranen nodig die ettelijke tonnen materiaal kunnen verplaatsen. De Curiosity Sky Crane kan momenteel één ton verplaatsen, maar NASA verwacht dat minstens het tienvoudige daarvan nodig is. Daarnaast moet in deze fase onderzocht worden of een verlengd verblijf mogelijk is, waarbij de astronauten zichzelf eventueel kunnen onderhouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business