Nieuws

Verplichte encryptie op Android 6.0-toestellen

Eerder dit jaar overwoog Google al dataversleuteling te verplichten op Android 5.0-toestellen. Het bedrijf voert de verplichte encryptie nu daadwerkelijk in voor Android 6.0-toestellen.

Vorige week heeft Google een nieuwe Android Compatibility Definition Document uitgebracht. Behalve de gebruikelijke compatibiliteitsvoorschriften wordt er ook een paragraaf besteed aan de encryptie van een Android 6.0-toestel. Nieuwe toestellen die verkocht worden met Android 6.0 Marshmallow moeten voortaan standaard voorzien zijn van encryptie.

“Voor toestellen die full-diskencryptie ondersteunen en een Advanced Encryption Standard-snelheid hebben boven 50 MiB/sec, moet full-diskencryptie standaard aanstaan op het moment dat de gebruiker de out-of-box-setup heeft voltooid,” staat te lezen in het document.

Vrijstelling

Ook met oudere toestellen die de upgrade naar Android 6.0 krijgen, heeft Google rekening gehouden. “Indien een toestel al uitgerold is met een oudere versie van Android en full-diskencryptie staat standaard niet aan, kan een dergelijk toestel niet aan de voorwaarden voldoen via een software-update. Dergelijke toestellen zijn dan ook vrijgesteld,” aldus Google.

Toen de Nexus 6 vorig jaar uitkwam met default encryptie waren er klachten van verminderde snelheid. Met de verplichte versleuteling zou dit probleem wederom de kop kunnen opsteken, al zullen er eerst grondige testen uitgevoerd moeten worden om dit met zekerheid te kunnen zeggen. De verbeterde veiligheid zou echter ruimschoots moeten opwegen tegen een iets tragere snelheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business