Nieuws

Rusland gaat kosmonauten op de maan zetten

De Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos heeft zijn ambitie uitgesproken om in 2029 mensen op de maan te zetten. Ook de ESA zou mogelijk meewerken aan de missie.

Het Russische federale ruimteagentschap heeft plannen aangekondigd om in 2029 mensen naar de maan te sturen. Dat maakte het instituut dinsdag bekend tijdens een ruimtevaart- en technologiebeurs in Moskou. Roscosmos is al bezig met de bouw van de shuttle en plant de eerste vlucht van het ruimtetuig in 2021.

Na die initiële vlucht plant Roscosmos om het toestel in 2023 aan het ISS te parkeren. Nog later, in 2025, zou dan een eerste onbemande missie naar de maan gaan, om dan uiteindelijk in 2029 kosmonauten op het hemellichaam te planten.

De maanmissie kadert in een groter project om een permanente maanbasis te vestigen, het Luna-Globb exploratie programma. Het lijkt erop dat ook de Europese ruimte-organisatie ESA mee zal werken aan de missie. BBC News rapporteerde twee weken geleden dat de beide agentschappen gesprekken voeren om een toestel naar de zuidpool van de maan te sturen. “We hebben de ambitie om Europese ruimtevaarders op de maan te zetten. Er zijn op dit moment discussie op internationaal niveau gaande voor een brede samenwerking om terug naar de maan te gaan,” stelde Bérèngere Houdou, hoofd van maanexploratie bij ESA toen aan de BBC.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business