Nieuws

Nexus 6P haalt dramatisch lage herstellingsscore

Website iFixit heeft een Nexus 6P uit elkaar gehaald en beoordeelt hoe gemakkelijk het ding te herstellen is. Hun conclusie: een erbarmelijke score.
Bron: www.ifixit.com

Eigenaars van een Nexus 6P zijn gewaarschuwd: het herstellen van de smartphone is een hele klus. Tot die conclusie kwam iFixit, een website die de herstelbaarheid van slimme telefoons beoordeelt. De Nexus 6P haalde een score van 2 op 10. De Nexus 6P werd onlangs samen met de Nexus 5X gelanceerd als nieuwste in de rij van smartphones die een pure Android-ervaring bieden. Huawei is de producent achter de Nexus 6P.

Bron: www.ifixit.com

De zeer lage iFixitscore wordt maar door 3 andere telefoons geëvenaard in de statistieken van de website, met name door de HTC M8, de HTC M9 en de allereerste iPhone uit 2007. Rode lantaarn en enige smartphone met een 1 op 10 is de HTC One uit 2013.

Grote boosdoener bij de Nexus 6P die het uiteen halen van het toestel bemoeilijkt, is het unibody en de genereuze aanwezigheid van sterke lijm binnenin om alles bij elkaar te houden. Bovendien moet de Nexus 6P volledig ontmanteld worden om bij het beeldscherm te komen. Het repareren van een gebroken scherm, een van de meest voorkomende problemen bij een smartphone, wordt zo geen sinecure. Een lichtpuntje bij Huaweis Nexustelefoon: de batterij is gemakkelijk te verwijderen, eens de achterkant van het unibody is losgemaakt.

Bij de Nexus 5X daarentegen stelde iFixit juist vast dat het toestel opvallend weinig lijm gebruikte om zijn verschillende onderdelen bijeen te houden. Het toestel kreeg een solide 7 op 10 voor herstelbaarheid van de website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business