Nieuws

Phonedrone Ethos transformeert smartphone in drone

Steek je smartphone in een dronepakje: Kickstarterproject Phonedrone Ethos werkt er met succes aan.

Waarom een aparte drone kopen waarmee je kan fotograferen en filmen, als je smartphone evenzeer met een kleine toevoeging door de lucht kan scheren? Dat is de pitch van Phonedrone Ethos. Het Kickstarter project heeft zijn crowdfunding doelstelling van 100.000 dollar al in enkele dagen gehaald.

Het concept lijkt dan ook zeer aantrekkelijk. Voor een degelijke drone waarmee je serieus kan filmen of foto’s trekken tel je gauw honderden euro’s neer. Dan is de Phonedrone een interessant alternatief, alhoewel je ook hier zeker geen koopje moet verwachten. Degenen onder ons die een 3D-printer bezitten kunnen voor 95 dollar aan de slag met het ontwerp, wil je een afgewerkt product dan ben je 235 dollar kwijt.

Alternatieve afstandsbediening

Omdat de meeste drones worden bestuurd via smartphone, moest het Phonedrone team daarvoor een oplossing verzinnen. Met je slimme telefoon in de lucht is het een pak moeilijker om deze als afstandsbediening te gebruiken. Heb je een tweede smartphone ter beschikking of een tablet (of een Apple Watch, waarop de bijhorende app ook ondersteunt zal worden volgens Phonedrone) dan is dat geen probleem, maar in andere gevallen is een alternatief nodig. Zo laat de app toe om op voorhand een vluchtpatroon vast te leggen. Verder werkt het team aan een methode waarbij een ander toestel als baken fungeert die de drone zal volgen.

Uiteraard heeft Phonedrone ook aan de veiligheid van z’n dronepakje gesleuteld: er is een schokbestendig slot voorzien waarmee je smartphone de onvermijdelijke crashes ongedeerd zou overleven. Daarnaast moet een aparte batterij 15 tot 20 minuten vliegtijd verschaffen. De eerste lading zal in september 2016 worden.

https://www.youtube.com/watch?v=jp-u4yF5YOY

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business