Nieuws

Goedkopere Tesla Model 3 op schema voor maart 2016

Tesla zit op schema voor de onthulling van de budgetvriendelijke Model 3 in maart 2016. Dat bevestigde CEO Elon Musk bij de voorstelling van de laatste kwartaalresultaten.

elon musk Tesla

Tesla heeft tijdens de voorstelling van zijn laatste kwartaalresultaten nogmaals bevestigd dat de Model 3 op schema zit voor een onthulling in maart 2016.[related_article id=”173448″]

De Model 3 wordt een belangrijke wagen voor de elektrische autofabrikant. De auto moet een Tesla in het bereik brengen van een breder publiek, door een aanzienlijk lager prijskaartje. CEO Elon Musk wil de wagen liefst aan ongeveer de helft van de prijs van een Model S aanbieden, en mikt op de prijsklasse rond 30.000 dollar.

Afgelopen mei liet Tesla voor het eerst de datum van maart 2016 vallen voor de onthulling van de Model 3, en dat wordt nu opnieuw bevestigd. Een commerciële lancering van de wagen zal wellicht pas in de loop van 2017 gebeuren. Het blijft afwachten of Tesla die deadlines effectief zal halen. Het bedrijf worstelde in het verleden al met vertragingen, bijvoobeeld met de lancering van de Model X, die bijna een jaar vertraging had opgelopen.

Tesla kan lichtjes tevreden terugkijken op het afgelopen kwartaal. De fabrikant kon een recordaantal leveringen en assemblages realiseren, respectievelijk 11.603 en 13.091. De uitrol van de Model X verloopt echter traag, omdat het productieproces nog niet helemaal van een leien dakje loopt. En dan is er ook nog het feit dat het bedrijf voorlopig nog altijd verlieslatend is, en dat wellicht nog zeker zal zijn tot 2020.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business