Nieuws

Google stelt software voor artificiële intelligentie gratis beschikbaar

Google deelt een stuk van de kennis die het heeft opgebouwd rond artificiële intelligentie met de wereld. Het opensource programma Tensorflow geeft gebruikers toegang tot machine learning.

Geïnteresseerden kunnen vanaf nu aan de slag gaan met een deel van de zelflerende software die Google heeft ontwikkeld. Het bedrijf heeft het programma Tensorflow als opensource vrijgegeven. Machine learning of zelflerende software stelt programma’s in staat om te leren uit data zonder expliciete programmering.

Google gebruikt machine learning bijvoorbeeld in programma’s als Google Translate en Google Foto’s zodat deze in staat zijn woorden op een bord via de camera te vertalen of een begrip als ‘kat’ te begrijpen door het kijken naar een boel foto’s. De techreus hoopt door het gratis beschikbaar maken van Tensorflow de ontwikkeling van machine learning en artificiële intelligentie te stimuleren. Het bedrijf geeft niet al zijn geheimen prijs; wat het ter beschikking stelt zijn enkele algoritmes die boven op Googles AI engine draaien. Volgens Google kan Tensorflow zowel door onderzoeksinstellingen als bedrijven ingezet worden, en dat op een grote, krachtig computer of een kleine smartphone.

“Waar we op hopen is dat de gemeenschap [Tensorflow] adopteert als een goede manier om machine learning algoritmes te schrijven van verschillende types, en ook dat ze bijdraagt tot het uitbouwen en verbeteren [van Tensorflow] in diverse en interessante manieren,” stelt Google ingenieur Jeff Dean.

Google heeft een aparte website opgezet om Tensorflow te introduceren, tips en instructies te geven om met de technologie aan de slag te gaan, en de download van het programma aan te bieden.

artificiele intelligentiebusinessgooglemachine learningtensorflow

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN