Nieuws

Microsoft vereenvoudigt installatie Windows 10

Microsoft maakt het activeren van het nieuwste Windows besturingssysteem gemakkelijker. Het is nu mogelijk om een van de belangrijkste stappen in het upgradeproces over te slaan.

Gratis upgraden naar Windows 10 is nu mogelijk met een clean install, zonder dat je eerst van Windows 7 of 8.1 moet upgraden. Dat nieuws zal vooral als muziek in de oren klinken voor bedrijven. Het verkort de tijd om het nieuwste besturingssysteem op een pc te zetten aanzienlijk. Moest je eerst nog een upgradeproces op je pc doorlopen vooraleer je echt met de installatie van Windows 10 kon beginnen, dan is dat nu over te slaan met de laatste build van het OS.

Na de installatie van Windows 10 op je computer hoef je enkel de geldige key van je Windows 7, 8 of 8.1 op te geven om de licentie van het besturingssysteem te activeren. Leer hier meer over hoe je een clean install kan doen.

Microsoft stelt dat een officiële erkenning enkel werkt als er al eens een Windows besturingssysteem is geactiveerd op het toestel waarop je Windows 10 wil installeren, maar uit tests met de Insider preview is gebleken dat het bedrijf in de praktijk zeer genereus is met het toekennen van legitieme Windows 10 licenties, zolang je maar een ongebruikte en geldige Windows key kan voorleggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business