Nieuws

Google Car tegengehouden door de politie

Sinds deze zomer rijden de autonome auto’s van Google op de openbare weg. Dit lukte vooralsnog zonder ongelukken, al werd één van de wagentjes wel aan de kant gezet door de politie.

De autonome wagens van Google worden momenteel volop op de echte weg getest. Om dit op een veilige manier te laten gebeuren, zijn de wagens voorlopig nog voorzien van een stuur en pedalen, welke de passagier kan gebruiken in noodgevallen. Ook is de software ingesteld om de auto’s erg conservatief te laten rijden. De wagen zal bijvoorbeeld 1,5 seconde wachten nadat het licht op groen is gesprongen en de Google Car rijdt met een maximale snelheid van 40 kilometer per uur.

[related_article id=”162462″]

Het is deze slakkengang die een doorn in het oog bleek te zijn van een politieagent in Mountain View. De agent hield een Google Car namelijk staande en vroeg de ‘bestuurder’ om meer uitleg omtrent zijn onorthodoxe rijsnelheid. Hoe de agent in kwestie reageerde toen duidelijk werd dat hij een robot om verantwoording moest vragen, is niet bekend, al zag een omstaander wel de kans schoon om een foto te nemen van de ietwat bizarre situatie.

De foto begon al snel een eigen leven te leiden op sociale media en het duurde dan ook niet lang alvorens Google met een officiële mededeling omtrent de gebeurtenis kwam. “We hebben de snelheid van ons prototype beperkt tot 40 km/h om veiligheidsredenen. We willen dat de wagens vriendelijk en toegankelijk overkomen,” staat te lezen op Google+. “Net als deze agent willen mensen soms meer weten over ons project. Na 1,2 miljoen mijl (bijna 2 miljoen kilometer) van autonoom rijden, kunnen we echter trots zeggen dat we nog nooit een boete hebben gekregen!”

agentalphabetautonoomgooglegoogle carNot Connected Car

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals