Nieuws

Google verstaat voortaan complexe vragen

Google verstaat voortaan complexe vragen. Het algoritme ontleedt ze en zodat de juiste zoekopdracht ingeven natuurlijker is dan ooit.

De volgende keer dat je je afvraagt wie de minister-president was toen Anderlecht de Jupiler League won – of een vraag hebt dat net zo willekeurig is – zal de Google app je zonder moeite het antwoord geven.

Gisteren zei de zoekgigant dat de app beter gaat worden in het begrijpen van complexe, meer-delige vragen, en gaat begrijpen wat je vraagt:

“We zijn nu in staat om een zoekterm af te breken en de semantiek van ieder stukje te begrijpen… dus we kunnen de bedoeling achter een hele vraag snappen,” schreef Product Manager Styajeet Salgar in een blog post. “Dat laat ons de kennis grafiek meer betrouwbaar gebruiken om nog beter antwoorden en de juiste feiten te vinden. En we kunnen op deze basis bouwen om de antwoorden op nog ingewikkelder vragen te vinden.

In het plaatje hier onder zie je hoe het in zijn werk gaat. Google analyseert de zoekterm, haalt er de essentiële informatie uit, koppelt dit weer aan elkaar en geeft je het juiste antwoord.

googleapp

De app begrijpt nu ook superlatieven als ‘grootste’ en ‘langste’, alsmede als geordende items. Dus, de app zou in staat moeten zijn om vragen als: “Wie zijn de grootste Ajax spelers”, of “Wat zijn de grootste steden van Nederland” te beantwoorden. Ook is de app beter in het begrip van tijd, waardoor je ook antwoord krijgt op “Welke nummers nam Joris Voorn op in 2014” of “Wat was de populatie van Nijmegen in 1960”.

Daarmee is de weg ingeslagen naar antwoorden op nog complexere vragen, zoals: “Hoeveel mensen woonden er in de hoofdstad van Duitsland toen Merkel president werd” of “In welke films speelt de zoon van Will Smith”. Enige catch: naar goede gewoonte is Google slimmer in het Engels.

Op 27 november organiseren Smart Business Strategies, ZDNet.be en Business Meets IT de training“SEO voor tekstschrijvers”. Tijdens deze training leert Rutger Steenbergen je alles over SEO. Meer informatie over de training en de mogelijkheid om je in te schrijven, vind je op de webite van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business