Nieuws

Zo hack je een terrorist

Anonymous voert oorlog tegen de terroristen van Daesh. In de hoop zoveel mogelijk jihadisten van het net te verwijderen, leert Anonymous jou hoe je kan helpen.

Anonymous maakt jacht op de leden van Daesh en dat zullen ze geweten hebben. Even voor de duidelijkheid: Daesh is de naam die meer en meer mensen gebruiken om de legitimiteit van IS als ‘staat’ af te zwakken. Het terroristenkamp kan er niet mee lachen, evenmin kunnen ze zich vinden in de acties de hacktivistengroep Anonymous momenteel uitvoert.

Sinds de aanslagen in Parijs wist de anonieme hackersgroepering maar liefst 5500 jihadisten van het internet te verwijderen. Een groot deel hiervan in de vorm van Twitter-accounts. De eerste reactie van Daesh was om de hacktivisten ‘kinderlijke idioten’ te noemen. Ondertussen hebben enkele leden van Anonymous een aantal gidsen online gezet die beginners moeten helpen bij het hacken van potentiële terroristen.

Witter dan wit

Onder het motto “Daesh, witter dan wit” proberen ze zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om het internet weer op te poetsen. Een eerste gids die gepubliceerd werd leert nieuwelingen Twitter-accounts hacken, een tweede leert hen hoe ze IS-accounts kunnen opsporen en een derde leert hen hoe ze websites van de organisaties kunnen vinden.

Wie iets van waarde heeft gevonden, wordt uitgenodigd om het te delen op het forum. Daarnaast verschijnen er geregeld websites die tools bevatten om dergelijke websites plat te leggen met behulp van DDoS- en MITM-aanvallen.

Niet zo diep

Daesh zelf is ondertussen gevlucht naar het Deep Web, met behulp van de beruchte TOR-browser. De organisatie die Anonymous uitscheldt voor idioten, blijkt echter zelf niet al te slim te zijn. Zo bevatten de IS-websites momenteel vele beveiligingsgaten die ervoor zorgen dat gebruikersgegevens worden gespiegeld op de website aan de oppervlakte, waardoor hackers en veiligheidsdiensten alsnog vele gebruikers zouden kunnen identificeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business