Nieuws

Nieuwe 4K-technologie zuigt je batterij niet leeg

Een Japanse universiteit bouwt aan software die 4K-beelden op smartphones mogelijk maakt zonder dat de batterij daaronder lijdt, zoals nu het geval is.
De Sony Xperia Z5 Premium

Ultra HD of 4K video’s kunnen haarscherpe beelden voorschotelen, maar daar hangen twee belangrijke nadelen aan vast: de technologie is duur, en het is een aanslag op je batterij. De prijs van 4K zal uiteindelijk wel zakken, de Japanse Kogakuin universiteit en het bedrijf Fujitsu werken aan een oplossing voor het tweede obstakel: het terugdringen van de energie die nodig is bij het tonen van Ultra HD beelden.

De universiteit werkt samen met de elektronicagigant om nieuwe software te ontwikkelen die video playback op smartphones kan opdrijven naar de 4K resolutie van 3840 x 2160 pixels. Die technologie kan 4K beelden tonen aan een stabiele 30 fps zonder de typische grote inspanningen die een smartphonebatterij daarvoor moet leveren. De Kogakuin universiteit heeft ook bevestigt dat het mogelijk is om de frame rate naar een meer vloeiende 60 fps te boosten.

Op dit moment is de Sony Xperia Z5 Premium de enige smartphone op de markt met een 4K-scherm, maar daar zal waarschijnlijk verandering in komen als de displays verminderen in prijs. Dat de Xperia Z5 Premium toch twee dagen meegaat, is voornamelijk omdat het eigenlijk het grootste deel van de tijd geen 4K beelden toont. De Japanse innovatie zou de weg kunnen vrijmaken voor een vaste Ultra HD resolutie op smartphones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business