Nieuws

Samsung Galaxy S7 krijgt mogelijk opnieuw uitbreidbaar geheugen

Volgens nieuwe geruchten zou de aankomende Samsung Galaxy S7 wel eens opnieuw over een geheugenkaartje kunnen beschikken. En dat idee is niet eens zo gek.

Na de lancering van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge waren heel wat liefhebbers teleurgesteld dat de telefoons niet langer van een verwijderbare batterij en uitbreidbaar geheugen werden voorzien. Volgens de Italiaanse website HDBlog, zou het uitbreidbaar geheugen alvast zijn terugkeer maken in de Galaxy S7.[related_article id=”162392″]

Het gaat nog om een gerucht, maar houdt wel steek. Google heeft het met Android 6.0 Marshmallow namelijk mogelijk gemaakt om een microSD-kaartje te emuleren als intern geheugen. Voorheen was het bijvoorbeeld niet mogelijk om apps op het geheugenkaartje te installeren, maar dat zou door deze aanpassing wel kunnen.

Daar staat natuurlijk tegenover dat Samsung niet langer premium prijzen kan vragen voor smartphones met een hogere opslagcapaciteit. Dat model werd voor het eerst toegepast door Apple met de iPhone, maar is sindsdien ook door andere telefoonfabrikanten overgenomen.

Nog volgens HDBlog zou de Galaxy S7 een 5,2 inchscherm krijgen, terwijl de Galaxy S7 Edge met een groter 5,7 inchscherm wordt uitgerust. Of de geruchten kloppen weten we begin volgend jaar met zekerheid. De nieuwe Galaxy S7 zal waarschijnlijk eind februari worden aangekondigd, in de marge van het Mobile World Congress in Barcelona.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business