Wie een aparte USB-C-kabel kocht, krijgt tot 31 december de kans om een terugbetaling te vragen.


oneplus usb c

Voor het eerst in zijn jonge geschiedenis moet Chinese smartphonefabrikant OnePlus toegeven dat het een product produceerde van mindere kwaliteit. Het is te zeggen: de kwaliteit is goed, zolang je enkel de producten van OnePlus gebruikt. Google-ingenieur Benson Leung ontdekte namelijk dat het bedrijf een USB-C-kabel verkoopt die niet voldoet aan de standaardnorm.

In plaats van een resistor van 56k Ohm bevat de USB-C-kabel van OnePlus eentje van 10k Ohm. Wie een toestel probeert op te laden met een andere bron dan de oplader van OnePlus, riskeert de bron naar de knoppen te helpen. Ook een ander toestel dan de OnePlus Two riskeert schade op te lopen.


Enkel OnePlus-toestellen

Dat komt omdat de toestellen van OnePlus zelf perfect aangepast zijn aan de gebruikte normen en materialen, maar dat andere toestellen dat niet altijd zijn. OnePlus laat weten dat het inderdaad niet altijd veilig is om de kabels te gebruiken in combinatie met producten van andere merken, tenzij die een ingebouwde stroomregulator bezitten.

Een USB-C-kabel is zo ontworpen dat hij meer stroom kan vragen en verzenden dan zijn voorganger(s). Een toestel dat daar niet aan aangepast is, bakt zijn binnenkant gaar. OnePlus benadrukt dat iedereen die zo’n kabel apart kocht bij hen, vergoed zal worden. Er is geen vergoeding voorzien voor de kabels die meegeleverd werden bij de OnePlus Two. Die bezitten namelijk wel een aangepast toestel en oplader om hem mee te gebruiken. Aanmelden voor een terugbetaling kan tot 31 december.