Nieuws

VTech-hack bedreigt privacy van meer dan 200.000 kinderen

Hackers zijn aan de haal gegaan met klantendata van High-tech speelgoedmaker VTech. Volgens schattingen zouden zo'n 4,8 miljoen accounts gecompromitteerd zijn, waaronder ook Belgische gebruikers.

VTech Holdings, dat high-tech speeldgoed produceert voor kinderen, heeft bekend gemaakt dat de database van zijn Learning Lodge app is gehackt.

Het aantal accounts getroffen door de data-inbreuk zou volgens website Motherboard op bijna 5 miljoen uitkomen, wat het een van de grotere datadiefstallen van dit jaar maakt. Naast informatie van ouders, zouden ook de gegevens van meer dan 200.000 kinderen zijn buitgemaakt. Learning Lodge is een door VTech opgebouwde appwinkel die educatieve games en andere tools bevat.

Het bedrijf zelf heeft niet vrijgegeven hoeveel accounts precies gecompromitteerd zijn door de aanval, maar heeft wel toegegeven dat het op 14 november gehackt is geweest. Volgens de FAQ die het bedrijf online zette over het incident, waren het de vragen van een Canadese journalist die het bedrijf een week na de inbreuk aanzetten tot een onderzoek naar een potentiële diefstal. Het bedrijf laat ook weten dat er Belgische en Nederlandse accounts tussen de mogelijke slachtoffers zitten.

VTech heeft naar eigen zeggen alle slachtoffers gecontacteerd op 27 november. De database van het bedrijf bevatte geen gevoelige data als kredietkaartnummers, maar de hackers konden wel aan de haal gaan met persoonlijke informatie en wachtwoorden. VTech heeft zich ondertussen geëngageerd om Learning Lodge beter te beveiligen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business