Nieuws

Foto’s en chatlogs van kinderen gestolen bij VTech hack

Bij de datadiefstal van VTech zijn ook foto's, chatberichten en geluidsopnames van kinderen gestolen. Dat heeft de hacker zelf bevestigt tijdens een interview.

Bij de hacking van speelgoedmaker VTech, nieuws dat gisteren aan het licht kwam, zijn ook foto’s, geluidsopnames en chatlogs van kinderen buitgemaakt. Zo stelt website Motherboard, die contact heeft gehad met de hacker in kwestie. Ook Belgische accounts zouden door de hack gecompromitteerd zijn.

De hacker ging bij VTech aan de haal met de informatie van 4,8 miljoen accounts van ouders, en van 200.000 kinderen. Daar blijken nu ook zeer persoonlijke bestanden tussen te zitten, zoals profielfoto’s, chatberichten en geluidsopnames die allemaal naar specifieke gebruikersnamen te traceren zijn, en dus geïdentificeerd kunnen worden. De foto’s komen van de dienst Kid Connect, waarbij ouders een app konden gebruiken om met hun kinderen te chatten via een VTech tablet.

Het lijkt erop dat de cybercrimineel voornamelijk een statement wou maken over de slecht beveiligde data van VTech. Hij (of zij) vertelde Motherboard via een versleutelde chatgesprek dat hij niet van plan is om de gegevens te verkopen. “Eerlijk gezegd maakt het me ziek dat ik al deze data heb kunnen krijgen,” liet de persoon weten.

Vtech heeft ondertussen verschillende van zijn websites offline gehaald, waaronder het gehackte portaal Learning Lodge.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business