Nieuws

Update VTech hack: 6,4 miljoen kinderprofielen getroffen

VTech heeft het totaal aan gehackte kinderaccounts vrijgegeven: niet 200.000 maar 6,4 miljoen kinderen zijn getroffen. Het bedrijf maakte ook het aantal slachtoffers in Nederland en België bekend.

Geen 200.000 maar 6,4 miljoen, zoveel kinderen zijn getroffen door de datadiefstal bij VTech. Die informatie heeft het bedrijf zelf vrijgegeven. Op 14 november brak een hacker in op het Learning Lodge platform van de speelgoedmaker en ging aan de haal met heel wat data.

VTech stelt het volgende: “In totaal zijn 4.854.209 klantenaccounts (ouders) en 6.368.509 gerelateerde kinderprofielen wereldwijd getroffen, inclusief de circa 1,2 miljoen Kid Connect ouderaccounts. […] Kinderprofielen bevatten in tegenstelling tot ouderprofielen alleen naam, gender en geboortedatum.”

“Spijtig”

Het bedrijf heeft ook per land cijfermateriaal bekend gemaakt. De landen met de meeste slachtoffers zijn de Verenigde Staten en Frankrijk. In België gaat het om 102.119 ouders en 133.179 kinderen, in Nederland zijn er respectievelijk 100.828 en 124.730 ouder- en kinderprofielen gecompromitteerd.

Er staan heel wat Europese landen in de lijst de VTech heeft vrijgegeven. Dat zou de EU er wel eens kunnen toe aanzetten om een onderzoek te starten naar het Chinese high-tech speelgoedbedrijf. Het is op dit moment niet duidelijk waar de servers met de data stonden.

Op de vraag waarom de hacker zo gemakkelijk kon inbreken in zijn systeem, verklaart VTech dat “spijtig genoeg onze database niet zo veilig was als deze had moeten zijn.” De hacker heeft trouwens al van zich laten horen. Het lijkt erop dat de persoon voornamelijk een statement wilde maken door in te breken op de servers van VTech.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business