Nieuws

Eerste Lenovo Zuk-smartphone ligt in de winkelrekken

Onder de nieuwe merknaam Zuk trapt Lenovo een nieuwe reeks smartphones af. De Zuk Z1 is meteen een degelijk toestel tegen een scherpe prijs.

De Zuk Z1 is de eerste smartphone van Lenovo zijn nieuwe merk dat op de markt wordt gebracht. Het toestel wordt in Europa aangeboden aan een schappelijk prijs van 319,99 euro en werd in augustus voor het eerst in China aangekondigd. De smartphone heeft een full HD-scherm van 5,5 inch, 3 GB RAM, 64 GB geheugen en een camera van 13 megapixels. Verder ondersteunt het toestel dual-SIM, bevat het een Snapdragon 801-processor en heeft het een vingerprintscanner.

Al bij al heeft de smartphone dus degelijke specificaties, maar net als andere goedkopere toestellen moet de Zuk Z1 het niet van zijn uiterlijk hebben. Het toestel is namelijk niet zo strak en dun als we gewoon zijn van nieuwe smartphones. Hierdoor doet de Zuk Z1 denken aan de Galaxy Note 2 uit 2012 en is het toestel niet eenvoudig te hanteren met één hand. Dit mollige uiterlijk is waarschijnlijk te wijten aan de batterij. De Zuk Z1 behuist namelijk een indrukwekkende 4.100 mAh-batterij.

Ook de camera van de smartphone is niet om over naar huis te schrijven. Genomen foto’s zien er al snel donker uit en het nemen van een foto wanneer het buiten schemert levert helemaal erbarmelijke resultaten op. De software van de smartphone is daarentegen wel van een behoorlijk niveau. De Zuk Z1 draait namelijk op Cyanogen OS, welke de populairste variant van Android is. Dit OS in combinatie met de degelijke specificaties zorgen ervoor dat het toestel goed presteert tijdens alledaagse taken.

lenovomobielz1zuk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals