Nieuws

Ook Vimeo zet stap naar 4K-streaming

Het was al langer mogelijk om 4K-video’s te uploaden en downloaden op Vimeo. Het streamen van deze filmpjes op het videoplatform is echter pas van deze week mogelijk.

Een aantal gebruikers van Vimeo zullen vanaf deze week de mogelijkheid krijgen om Ultra HD-video’s te streamen en begin volgend jaar zal 4K-streaming beschikbaar worden voor het volledige klantenbestand van het videoplatform. Vimeo Pro-abonnees konden al voor bijna een jaar video’s in 4K uploaden. De video’s konden echter enkel als download worden aangeboden, aangezien Vimeo vond dat er nog niet voldoende toestellen bestonden die Ultra HD ondersteunden. Het bedrijf gooit het nu over een andere boeg en zal het zelfs mogelijk maken om, behalve op Vimeo.com, ook op third-partywebsites van de hoge resolutie te kunnen genieten.

Ook zal het videoplatform adaptieve bitrate streaming uitrollen naar zowel zijn website en apps. Deze vorm van streaming laat toe om de videokwaliteit aan te passen aan de hand van gebruikers hun internetsnelheid en kan een resolutie tot en met 4K verzorgen. Deze maand zal de functie enkel beschikbaar zijn op Apple TV’s en andere iOS-toestellen, waarna het ook naar Amazon TV, Roku en Android-toestellen zal worden uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business