Nieuws

Kijk vanaf nu gratis tv op je tablet of pc met Stievie Free

Medialaan lanceert vandaag een gratis versie van Stievie, de app om uitgesteld tv te kijken. Maar dan moet je er wel de reclameboodschappen bij nemen.

De commerciële omroep Medialaan lanceert vandaag Stievie Free, een gratis versie van de app om live of uitgesteld televisie te kijken op pc of tablet. De app werd deze zomer reeds aangekondigd. Stievie Free is wel niet zo uitgebreid als zijn betalende tegenhanger.

Terwijl je met Stievie toegang krijgt tot alle Vlaamse zenders, is de gratis versie beperkt tot de zenders van Medialaan: VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM en Q Music. Binnenkort wordt daar ook de kinderzender Kadet aan toegevoegd. Je kan afleveringen herbekijken tot zes dagen na uitzending.

Om de app gratis te houden, krijgen gebruikers reclameblokken te zien die niet doorspoelbaar zijn. De reclame wordt afgesemd op het profiel van de gebruiker, waarbij in eerste instantie rekening wordt gehouden met leeftijd en geslacht.

Medialaan biedt al langer volgens hetzelfde principe zijn volledige programma’s aan op vtm.be, en met succes. Reeds 650.000 mensen maakten reeds gebruik van het platform. “Afgelopen najaar waren er ongeveer 2,7 miljoen views per maand van volledige afleveringen,” klinkt het bij Medialaan. Vooral bij jongeren is de dienst populair.

Ten slotte is Stievie Free voorlopig nog niet op smartphones beschikbaar, al moet daar in de loop van volgend jaar verandering in komen. Ook ondersteuning voor Apple TV of Chromecast schittert momenteel door afwezigheid.

Wie de app wil gebruiken, kan zich daar gratis voor registreren. Heb je al een account voor Stievie of vtm.be, dan kan je daarmee ook inloggen op Stievie Free.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business