Nieuws

Dropbox trekt stekker uit foto- en mailapp

Dropbox heeft het moeilijk om tegen zijn concurrentie op te boksen. In de industrie van foto- en mailapps gooit het bedrijf alvast de handdoek in de ring.

Mailbox zal op 26 februari worden opgedoekt. In 2013 kocht Dropbox de e-mailapp op, welke enkele unieke features bevatte. Het is echter maanden geleden dat er nog een grote update voor de app werd uitgerold, waardoor Mailbox stilletjes aan het onderspit moet delven tegen concurrerende applicaties. “Veel van onze innovaties zijn voortaan alomtegenwoordig in de industrie,” beaamt een woordvoerder van Mailbox. “We zullen alles wat we geleerd hebben van Mailbox gebruiken om een betere communicatie en samenwerking in Dropbox te verwezenlijken.”

Ook Carousel is maar een kort leven beschoren. De app werd in april vorig jaar geïntroduceerd met als doel een betere manier aan te bieden om je foto’s te ervaren. In een blogpost laat het team echter weten dat de meeste gebruikers hun foto’s liever in Dropbox zelf bekijken en bewaren. Hierdoor is de foto-app overbodig geworden en zal ook deze app worden opgedoekt.

Aangezien de foto’s van Carousel in Dropbox zelf werden bewaard, zullen deze niet verloren gaan. Om je albums en interacties die via Carousel werden gedeeld niet te verliezen, dien je echter wel actie te ondernemen. In de eerste plaats kan je de foto’s die je wilt bewaren opslaan in Dropbox. Ook zal begin 2016 een exporttool worden uitgebracht, waarmee alle gedeelde albums en interacties naar je Dropbox geëxporteerd kunnen worden. Je hebt nog tot 31 maart de tijd om je meest geliefde foto’s veilig te stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business