De kwaliteit van het internet op openbare plaatsen durft al eens de wensen over te laten. Met behulp van een offline mode zal je echter overal vlot Facebook kunnen gebruiken.


facebook-smartphone (Small)

Je bent volop door je nieuwsoverzicht van Facebook aan het scrollen en het alom gehate laadicoontje verschijnt; We hebben het allemaal al wel eens voorgehad. Het bedrijf is echter druk bezig met het aanpassen van zijn app om ook op plaatsen met een slechte internetverbinding het sociale medium nog steeds vlot te laten werken. Hiervoor zal Facebook gebruik maken van berichten die gedownload zijn op momenten dat de app wel over een goede internetverbinding beschikte. De gedownloade berichten die je nog niet hebt bekeken, zullen met behulp van het relevantiealgoritme van Facebook worden getoond wanneer de kwaliteit van het internet de wensen overlaat.

“Deze veranderingen zullen iedereen helpen met een slechte internetverbinding. Zelfs mensen die normaal gezien over een goede connectie beschikken, hebben baat bij de functie op plaatsen zoals tunnels en grote events. Geen enkele van deze veranderingen zal de ranking van het nieuwsoverzicht beïnvloeden. We tonen de meest relevante berichten simpelweg op de efficiëntste manier,” legt Facebook uit.


[related_article id=”174464″]

Offline reacties

Verder test Facebook momenteel de mogelijkheid om gedurende de dag periodisch berichten te downloaden. Door het nieuwsoverzicht up-to-date te houden wanneer je over een goede internetverbinding beschikt, zal Facebook namelijk voldoende berichten kunnen tonen op momenten dat de connectie de wensen overlaat. Over hoeveel invloed deze functie zal hebben op het geheugen van je mobiele toestel, zwijgt Facebook echter wijselijk.

De mogelijkheid om posts offline te liken en sharen was al enige tijd mogelijk, maar voortaan zal je ook offline commentaar kunnen geven op berichten van je vrienden. Deze reactie zal worden bewaard tot het moment dat je terug over een capabele internetverbinding beschikt. Facebook zal de commentaar dan automatisch posten.

Facebook zal de nieuwe functies geleidelijk aan uitrollen en testen.