Een nieuwe update voor Pebbles slimme horloge zorgt er eindelijk voor dat het zich kan gaan meten met de grote jongens.

Advertentie

pebble health

Wearables zijn doorgebroken in 2015, net als fitnesstrackers. Vele kopers van slimme horloges deden hun aankoop met fitnesstracking in het achterhoofd. Vele smartwatches stellen hierin echter teleur, waardoor echte trackers als Fitbit ook erg populair werden. Sommige horloges zoals de Samsung Gear S2 of de Apple Watch deden hun best en deden het niet helemaal slecht als fitnesstracker. Nu, aan het einde van het jaar, springt ook Pebble eindelijk op die kar.

Rudimentair

De makers van het allereerste echte smartwatch voor het grote publiek konden reeds beroep doen op enkele simpele apps als Misfits of Jawbone Up om op rudimentaire wijze de stappen te tellen of te meten hoeveel iemand ’s nachts slaapt. Op een echte fitnessapp was het echter nog wachten.

De nieuwste update brengt deze functionaliteit dan toch eindelijk naar de Pebbles. Versie 3.8 zorgt voor een app die alles integreerd en samenbrengt. Gebruikers krijgen ’s ochtends te zien hoe ze geslapen hebben en voor ze gaan slapen krijgen ze een rapport dat toont hoeveel ze bewogen hebben vandaag. Alle resultaten worden geïntegreerd met de Timeline.

pebble health app

Aanmaningen

Wie dat wil, kan zich door zijn slimme horloge eveneens laten aanmoedigen om meer te bewegen. De app doorzoekt dan je agenda en zal op vrije momenten wat beweging aanraden. Al bij al is de app nog steeds niet erg uitgebreid, maar het is toch een app waar velen al lang zaten op te wachten.

Ontwikkelaars krijgen ondertussen ook toegang tot de software, wat betekent dat er tegen januari watchfaces zullen verschijnen die alle gegevens integreren. Tegelijk wordt de software ook gedeeld met Amerikaanse universiteiten die de algoritmes gaan gebruiken voor hun onderzoek. Mogelijk stellen zij de algoritmes zo nog meer op scherp, wat dan kan leiden tot het beste smartwatch/fitnesstracker op de markt.

Niet voor oude Pebbles

Samen met Pebble Health tovert versie 3.8 van de software een Pebble Classic ook om naar een halve Pebble Time. De oude Pebbles krijgen ook de tijdslijn, maar moeten het vooralsnog doen zonder Pebble Health.

Advertentie