Nieuws

Nieuwe Windows 10 Preview en een haastige belofte

Er is een nieuwe Preview beschikbaar voor Windows Insiders. Daarnaast doet Microsoft een stevige belofte voor het nieuwe jaar.

Het jaar loopt ten einde, wat betekent dat Microsoft nog een laatste inspanning doet om het jaar op een mooie wijze te beëindigen. Windows Insiders kunnen vanaf vandaag aan de slag gaan met de laatste nieuwe Previewversie van Windows 10. Gabe Aul, die het Insiderprogramma in goede banen leidt, zegt echter dat we geen grote vernieuwingen moeten verwachten. “Deze versie dient vooral om problemen op te lossen die zich voordeden in de versie van November”, aldus Aul.

De nieuwe Preview lijkt het begin van grootse dingen voor het komende jaar. De buildversie springt namelijk van updates beginnend met ‘10xxx’ naar 11082. Deze versie geeft, net als de andere previews, een watermerk op het scherm en bevat een vervaldatum. Deze ligt in dit geval op 15 juli 2016. Naar verwachting zal deze update het begin zijn van wat moet leiden tot de ‘Redstone’-update midden 2016.

Gabe Aul liet weten dat de update eveneens de OneCore verbetert, de centrale kern die Windows op verschillende platformen verbindt. Tevens zal deze update binnenkort beschikbaar zijn voor Insiders van Windows Mobile.

Snelle belofte

Ten slotte deed Aul nog een stevige belofte: het Insiderprogramma zal vanaf januari meer updates zal krijgen, die sneller uitgerold zullen worden. Hij waarschuwt wel meteen dat deze updates dan meer bugs kunnen bevatten aangezien ze sneller worden vrijgegeven. Insiders die dit liever niet riskeren, kunnen altijd opteren voor de ‘Slow Ring’, die op een gezapiger tempo meer betrouwbare updates aflevert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business