Nieuws

Vind lek in Google Drive en verdien 20.000 dollar

Heb je geld te weinig om het ultieme kerstcadeau voor je geliefde te kopen? Door een lek in Google Drive te vinden, zijn al je problemen van de baan.

Een groot team binnen Google Drive werkt dagelijks aan de veiligheid van het platform. Tot dit team behoren software-ingenieurs, meer dan 500 veiligheidsspecialisten en een netwerk van onafhankelijke onderzoekers. Bovenop dit leger van specialisten heeft Google bovendien zijn eigen infrastructuur en datacenters waar je geliefde foto’s en video’s veilig kunnen vertoeven.

Ondanks de zwaarbewaakte datacenters en uitgebreide teams van specialisten, bestaan er nog steeds lekken waar cybercriminelen misbruik van kunnen maken. Om problemen te vermijden, doet Google een beroep op de gemeenschap. Ieder die een geldige lek in Google Drive vindt, wordt beloond met bedragen tot 20.000 dollar. Deze beloningen zijn onderdeel van het ‘Google Vulnerability Reward Program’, waarbij mensen worden aangemoedigd lekken in uiteenlopende programma’s van Google te melden.

Bovenop de beloningen die Google uitreikt aan de eerlijke vinders van veiligheidsproblemen, heeft het bedrijf ook een miljoen dollar opzijgezet om onafhankelijk onderzoek in 2016 te bekostigen. Met deze combinatie van investeringen hoopt het bedrijf te voorkomen dat ook maar het kleinste bestandje van één van zijn klanten op het internet wordt gelekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business