Nieuws

Dit wilden jullie in 2015 weten over Android

Van gratis apps tot Marshmallow en de wankele veiligheid van het OS: op deze kerstdag delen we graag het meest gelezen Android-nieuws met jou.

Het mobiele besturingssysteem van Google blijft koning onder de smartphones en kon ook dit jaar op heel wat interesse rekenen. Dat het woord “gratis” heel wat geïnteresseerden lokt, weten ze bij appontwikkelaars ook wel, en daar spelen ze dan ook gretig op in. Des te beter voor de gebruiker, die ook dit jaar via Android enkele handige apps binnen handbereik kon krijgen voor geen geld. Dit jaar kwam Google ook met Marshmallow voor de dag, de nieuwste versie van het OS.

Maar het is niet allemaal koek en ei bij het Android-team van Google. Het besturingssysteem wordt nog altijd geplaagd door een zwakkere beveiliging, wat resulteerde in enkele verontrustende berichten. Verder blijft dezelfde vraag nog altijd de geesten beheersen: wat is nu het beste mobiele besturingssysteem? Op de redactie van zdnet werd in het begin van 2015 een experiment uitgevoerd waarbij onze redacteurs verplicht voor een tijdje een ander besturingssysteem moesten gebruiken dan wat ze gewoon waren. Zij deelden hun ervaring in een uitgebreid rapport, en dat hebben jullie gretig gelezen. Tot slot merkten we ook een insluiper op: Microsoft. Het bedrijf wint terrein bij Android waar het dat niet kan met Windows Phone, dankzij zijn uitstekende Android-apps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business