Nieuws

Bestuur je drone met een tweet

In de VS is een patent opgedoken waar Twitter zich meteen voor heeft gemeld: je drone besturen met tweets, retweets en likes.

In deze nieuwe aflevering van geniaal of sympathiek hebben we het over Twitter en diens vliegambities. In de VS is een patent opgedoken waar Twitter zich meteen voor gemeld heeft: drones besturen via tweets. Het sociale medium denkt eraan om ooit, niet noodzakelijk vandaag of morgen, een drone te bouwen die vanop afstand bestuurd kan worden om foto’s en video’s te maken.

Amazon had al een gek idee toen het drones wou gaan inzetten om pakjes te bezorgen, maar Twitter doet toch nog eentje straffer. De drones van Twitter zouden bestuurd moeten worden via tweets, retweets en likes, om zo de richting van het toestel te bepalen en de opnames te starten en stop te zetten. Het bedrijf denkt dat er namelijk een grote markt aan te boren valt die op deze manier evenementen wilt vastleggen of interviews afnemen.

Dronie

Dit jaar lanceerde Twitter ook Periscope, dat je kan gebruiken om live te streamen via het sociale medium, wat betekent dat het uitgangspunt niet helemaal van de pot gerukt is en het dus op een gekke manier wel nuttig zou kunnen zijn. Rest ons enkel de vraag hoe Twitter dit in godsnaam denkt te realiseren. Een tweet voor rechts, een retweet voor links?

Ondertussen worden drones reeds gebruikt om selfies mee te nemen. Wordt ‘dronie’ het woord van het jaar in 2016?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business