Nieuws

Google wil je smartphone als wachtwoord gebruiken

Google onderzoekt een nieuwe manier om aan te melden op je account met je smartphone als verificatiemiddel, in plaats van een wachtwoord.

Google heeft er zijn missie van gemaakt om het wachtwoord op termijn volledig uit te roeien. Momenteel onderzoekt het een nieuwe manier van aanmelden zonder wachtwoord, maar wel met je smartphone als verificatiemiddel.

Wachtwoorden zijn vandaag nog altijd de voornaamste vorm van beveiliging online, maar ze zijn tegelijk ook erg kwetsbaar. We houden er vaak erg slechte gewoontes op na in de keuze en het gebruik van onze wachtwoorden. Beveiligingsexperts zijn het er dan ook over eens dat het wachtwoord moet worden vervangen als voornaamste methode om ons online te identificeren, alleen is men er nog niet goed uit door wat.

Google test nu een manier om je wachtwoord te vervangen door je meest persoonlijke toestel: je smartphone. Een gebruiker op Reddit bracht het nieuws naar buiten, nadat hij een e-mail van Google had ontvangen met de uitnodiging om de functie uit te proberen. Google heeft ondertussen ook bevestigd dat het de nieuwe inlogmethode aan het testen is bij een kleine groep gebruikers.

Eenmaal de functie is geactiveerd, volstaat het om je e-mailadres in te geven wanneer je wenst in te loggen op een Google-dienst op je computer of ander apparaat. Vervolgens verschijnt er een bericht op je geregistreerde smartphone, waar hetzelfde Google-account op actief is, waarin je wordt gevraagd of je wenst in te loggen. Is de batterij van je smartphone plat, of heb je hem niet bij de hand, dan kan je ook nog altijd gewoon met een wachtwoord aanmelden.

Hoe de achterliggende technologie precies in zijn werk gaat, heeft Google nog niet verduidelijkt. Google maakt reeds gebruik van verschillende technologieën om toestellen met elkaar te koppelen. Zo gebruikt het bluetooth voor SmartLock, waarmee je je smartphone zonder pincode kan ontgrendelen wanneer er een vertrouwde bluetoothverbinding actief is, en ultrasoon geluid voor het verbinden met een Chromecast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business